JUL
20
19:30

PERE ARQUILLUÉ I TOTI SOLER ‘CORAL ROMPUT’

Coral Romput és un dels textos més representatius de l'obra del poeta burjassotí Vicent Andrés Estellés. Recull, tot al llarg d'un poema dividit en tres parts, els temes bàsics de l'obra estellesiana i en conforma una mena d'antologia temàtica de l'autor amb vida pròpia. El poema està organitzat com si es tractés d'un film: una història in crescendo narrada des de la perspectiva del poeta, que fa una revisió de la seva existència i el fet d'escriure, a través de la pròpia vivència –marcada decisivament per la mort de la filla de pocs mesos– que esdevé un retrat de les persones inserides en un temps, unes circumstàncies, fàcilment reconeixibles com a propis per a la resta d'humans. Coral Romput és la poetització de l'existència quotidiana, marcada per somnis, moments colpidors, esperances, records, obsessions i desitjos.

"Era l’any 1974 quan l’Ovidi Montllor em va descubrir Vicent Andrés Estellés amb el poema “Els amants”, i vaig tenir l’oportunitat de tractar aquest gran poeta personalment poc temps després, amb motiu del recital “Ovidi Montllor a l’Olympia”, a París, i també en diverses visites a casa seva a València. El 1979 vaig enregistrar amb l’Ovidi “Coral Romput”, poema llarg i meravellós que vam estrenar al Saló del Tinell de Barcelona, on en Vicent hi va ser present. A cada trobada amb en Vicent vaig gaudir de la seva amistat i la seva personalitat. Ara, l’any 2024, tindré l’oportunitat de fer el “Coral Romput” amb el gran actor Pere Arquillué, amb qui ja vaig col·laborar en una versió teatral d’aquest poema dirigida per Joan Ollé.
Tornar a entrar al món intens i ple d’emocions de Vicent Andrés Estellés será un regal que, tant en Pere com jo gaudirem a pleret."
Toti Soler

"L’any 2008 vaig tenir la sort de descubrir la poesía del gran Vicent Andrés Estellés gràcies a un muntatge “Coral Romput” que vàrem estrenar al Festival de Temporada Alta. I gràcies a aquest muntatge vaig tenir també la sort de treballar amb el extraordinari músic Toti Soler. Sempre m’ha agradat la poesía, dir poesía. Fa uns mesos, voltant per la Catedral de León, em va venir la necessitat de tornar a dir aquests meravellosos versos “passejant per la boca com pedretes de grava”, versos plens d’imatges, emocions i sensibilitat com cap altre poeta ha sapigut transmetre.
Gràcies a la complicitat del Toti, avui podem commemorar el centenari del naixement d'Estellés evocant amb tota la humilitat aquell fantàstic “Coral Romput” que ens van llegar l’Ovidi i el Toti."
Pere Arquillué

Formació:
PERE ARQUILLUÉ: Veu
TOTI SOLER: Guitarra

Preu entrades:
Anticipada: 12 €
Taquilla: 15 €
Gratuït fins a 7 anys
Veure descripció sencera
Queden 206 disponibles

En el proper pas us demanarem la informació addicional de cada producte i els detalls per completar la compra.